Nu när  är det maj måndad och solen skiner och dagarna blir längre och längre så är det lätt att dagarna blir så långa att natten blir för kort. Eller rättare sagt, natten fortsätter ju att vara natt men vi sover som regel mindre under den ljusare tiden på året. Det är faktiskt helt okej att vi gör det, som regel behöver vi mindre sömn under den ljusare delen på året. Men när ljuset kommer in med månaden maj så är det inte bara starten på en blomstrande månad, det är också starten på "Better sleep month". 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sömn

Nu när våren kommit så är det  dags för alla flyttfåglar att flyga hit. 
 

Att fåglar kan navigera så bra som de gör beror på att de använder sig av flera metoder för att orientera sig, däribland att ta hjälp av jorden magnetfält. 

Läs hela inlägget »

Idag ställer Interoception.nu ut på hälsomässan på Medborgarhuset i Eslöv.
 

Läs hela inlägget »

Jag älskar att vara ute i naturen och lyckligtvis har denna kärlek gått i arv till mina barn. Vi åker ofta iväg till skog och mark för att vandra i grottor eller krama träd. 

Läs hela inlägget »

Idag, den 19 februari, så är det fullmåne och månen befinner sig på ett avstånd av 356 846 km från jorden.  Det är en jättevacker måne som lyser över oss just nu, en Supermåne.

Månen har alltid fascinerat oss människor och det har gjorts en hel del forskning  på området. Jag håller på att skapa en webb-kurs om sömn just nu och läser därför en hel del artiklar i ämnet. Just vad gäller månens påverkan så verkar det abslut inte finnas en entydigt forskning. Meningarna går isär huruvida vi påverkas av månen eller inte. Fenomenet går under namnet "Transylvania Hypothesis". 

Läs hela inlägget »

Se till att sträcka på ryggen och ge kärlek till din ryggrad - det är den värd!

Vi brukar tro att det är vår hjärna som är centrum för komplicerade motoriska funktioner och kontrollen av motoriken. Men... nu får vi istället börja ställa oss frågan; Hur smart är vår ryggrad? Det har nämligen visat sig att vår ryggrad är smartare än vad vi trott! 

Läs hela inlägget »

Hälsobudskapet har bytt namn till Interoception.nu.

Interoception må vara ett krångligt ord men när vi har koll på vår interoception så blir livet klart mer okrångligt.

Läs hela inlägget »

Nu på vintern blir vår hy ofta torr och känslig av kylan. Det finns en superhjälte-grönsak som kan råda bot på detta - KRONÄRTSKOCKA!  Kronärtskocka är en grönsak full med antioxidanter och med excellenta anti-age egenskaper  som kan hjälpa oss i kampen mot vinterkänslig hy och dessutom stärka och skydda huden under resten av året (och livet!) också! 

 

Läs hela inlägget »

Julafton idag! Härligt! Dags att öppna 24e och sista luckan i fytokemikaliekalendern.

 

Julen firas ju i åminnelse om Jesus födelse och med anledning av detta så kommer några magiska fytokemikalier att beskrivas här i lucka 24. 

Följande text kommer från ett PM som jag skrev när jag gick kursen Religion och Naturvetenskap vid Uppsala Universitet:  


Bibeln ger exempel på användningen av många läkeväxter och örter. Under Jesus korsfästelse ges exempel på isop, myrra och aloeträd. Kunde effekten av dessa örter och läkeväxter i kombination med gynnsamma väderförhållande vara delaktiga till möjligheten att Jesus överlevde sin egen korsfästelse?

Läs hela inlägget »
Filippa, Rebecka, Calle, Alexandra och Semra kalasar på karotenoid-rika morötter från Dole.
Filippa, Rebecka, Calle, Alexandra och Semra kalasar på karotenoid-rika morötter från Dole.

Så här dagen innan julafton behövs en kalasgod energikick så att vi kan vara på riktigt på topp!

Lucka 23 i fytokemikaliekalendern tilläggnas superfytokemikalien karotenoid som ger oss massor av energi och bidrar till att vi blir mindre stressade. 

 

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI del 2.

Nu när det är midsommar vill man ju vara extra snygg! Här kan jordgubbar komma till stor nytta för att göra dig sommarvacker, de är ju så söta och goda så du blir lika söt och god själv. Men tänk på att inte äta inte upp alla gubbarna utan spara några för att lägga direkt på kroppen. Jordgubbar är nämligen fantastiska skönhetsprodukter med kraftfulla anti-age egenskaper som ger dig  ljuvlig skönhetsboost.  

JORDGUBBAR GER DIG PUSSMUN
Jordgubbar kan hjälpa dig till att få mjukare och fylligare läppar. Mosa en jordgubbe och blanda med en tesked socker. Massera läpparna med blandningen under några minuter och njut sedan av hur mjuka dina läppar blivit. Sockret exfolierar och mjukar upp dina läppar och fruktsyran i jordgubbarna gör dina läppar fylligare (liiite fylligare i alla fall…..).

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI

Visst har du väl alltid längtat efter ett magiskt bär vars krafter är så starka att de till och med kan väcka förlorad kärlek åter? Enligt gammal Cherokee-legend är jordgubben detta kärlekens superbär vars makt är förtrollande.

Vare sig du vill väcka förlorad kärlek till liv eller inte så är jordgubben ett riktigt superbär som kan göra magi både för vår hälsa och skönhet. Det är inte utan anledning som jordgubben anses vara världens mest populära bär. Just nu, när jordgubbarna växer som bäst och svämmar över av sol, så finns det miljoner anledningar till att frossa i dessa fantastiska bär som är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Häng med och läs vidare om vilka fantastiska hälsofördelar som fragaria x ananassa (jordgubbe på latin) erbjuder...

Läs hela inlägget »
-